Llibre solidari 'Sense Veu'

El llibre 'Sense veu' ens explica la història d'en Joan Riba i de la seva germana Lydia. Els donants rebran una còpia digital de l'obra i els donatius es destinaran a la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat.

Lydia Riba i Bellera

Recaptat:

€782
78%
Queden 162 dies
Objectiu: €1,000
15 Donacions

La meva història

Soc la Dra. Lydia Riba i Bellera (Barcelona, 1945), Doctora per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (2016), i infermera jubilada laboralment, però no professionalment. M’ha preocupat, des de la meva professió, proporcionar ajuda a totes aquelles persones que els hi cal.

El meu germà Joan Riba i Bellera (Barcelona 1951- 2019), ha estat una persona que, sense veu, ha sobreviscut a la lluita per la vida. Una malaurada malaltia quan tenia deu mesos d’edat el va convertir en una persona “discapacitada”.

M’ he atrevit a fer el llibre Sense veu, com expressió escrita, per donar veu, a les nostres inquietuds i vicissituds, que al llarg de seixanta vuit anys han tingut lloc, entrecreuant-les en un ambient sovint hostil i que nosaltres no acabaven d’entendre

Tots els donants rebran, al cap d'uns dies, una còpia digital del llibre en el seu correu electrònic. Els donatius es destinaran a la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat.

En Joan i la Lydia al 'Matí de Catalunya Ràdio' amb el periodista Antoni Bassa

May 31, 2023, 8:31:19 AM

Un somriure, un gest amable i una encaxada de mans, ens apropa a l’altra persona i ens facilita la comunicació. Com un gran comunicador és capaç de posar-se a la seva alçada, malgrat que sigui una persona SENSE VEU.

Portada i contraportada del llibre 'Sense Veu'

May 19, 2023, 12:00:15 PM

Com i quan serem humans? Aquesta és la pregunta que planteja l’arqueòleg Eudald Carbonell en el seu llibre ENS FAREM HUMANS? (2015). És possible que quan els valors imperin dins de la nostra consciència ja serem humans. Aquells valors amagats que tots els éssers humans tenim, hauríem de prendre consciència d’intentar fer-los sortir a la llum, tal com el teòleg i filòsof Francesc Torralba afirma en el seu llibre TENIR EL VALOR DE TENIR VALORS (2012).

Portada i contraportada del llibre 'Sense Veu'